Česta pitanja

Učitavanje...
 
 
 

Je li zatvor kod psa česta pojava?
Zatvor je jedna od čestih neugodnih tegoba s kojom se susreću vlasnici pasa. Zatvor može uzrokovati nepravilna prehrana, kosti ili neki drugi čimbenici. Za što učinkovitiju i bržu eliminaciju tegoba sa zatvorom posjetite odabranog veterinara.
Što jedu psi?
Psi su svejedi. To znači da je njihova prehrana vrlo raznolika i uključuje meso, povrće, žitarice, ulja, voće i druge namirnice.
Što psi ne smiju jesti?
Sastojci otrovni za pse su: alkohol, čokolada, kava, kofein, kakao, avokado, grožđice, grožđe, luk, češnjak, poriluk, vlasac, makadamija, slatkiši, sjemenke voća, tijesto i drugo. Pazite da vaš pas ne pojede gore nabrojene namirnice.
Kako se čuva hrana za pse?
Psu možete ponuditi suhu ili mokru, kuhanu ili sirovu hranu. Hrana uvijek mora biti zagrijana na sobnu temperaturu – u zdjelici za hranjenje. Osim hrane vlasnici pasa moraju osigurati također svježu i besprijekornu vodu.
Koja je hrana najprikladnija za starije pse?
Najprikladnija hrana za starije pse je hrana s kvalitetnim bjelančevinama i dodanim antioksidansima. Hrana mora pokriti potrebe za svim hranjivim tvarima.
Kakva je hladno prešana hrana za pse?
Hladno prešana hrana za pse je peletirana hrana pripremljena po načelu hladnog prešanja i sadrži sve hranjive tvari koje su psu potrebne.
Što sadrži pseća hrana?
Pseća hrana sadrži bjelančevine, masnoće, vlakna, ugljikohidrate, vitamine i minerale. Skupine hranjivih tvari moraju biti u pravilnom omjeru jer samo tako mogu osigurati zdravu i uravnoteženu prehranu vašeg psa.
Koliko kalorija ima pseća hrana?
Vrste pseće hrane međusobno se razlikuju. U puno slučajeva briketirane vrste hrane sadržavaju oko 340 kcal na 100 g hrane.
Zašto je monoproteinska pseća hrana najbolja?
Monoproteinska hrana nije nužno i najbolja,. Riječ je o hrani prilagođenoj psima koji imaju intoleranciju na određenu hranu ili druge specifične tegobe. Ako su psi zdravi i nemaju zdravstvene probleme, možete ih hraniti raznolikom hranom, stoga monoproteinska hrana nije ni nužan ni jedino mogući izbor.
Zašto su briketi dobri za pse?
Odluku o tome što će psi jesti donose vlasnici. Istina je da su navodno briketi savršena hrana za pse, ali postoji i puno drugih načina kako se psima može osigurati zdrava i uravnotežena prehrana.
Zašto psi ne smiju jesti ljudsku hranu?
Ljudska je hrana soljena, slatka, začinjena i za pse najčešće i premasna. Psima takva hrana često uzrokuje probavne probleme, probleme s jetrom i krvnim tlakom. Zato radije izbjegavajte hranjenje ostacima sa stola.
Što jedu mladi psi?
Prehrana mladunaca mora biti pažljivo nadzirana kako bi se mogli razviti u zdrave odrasle pse s jakim imunosnim sustavom. Hrana neka bude što raznolikija i prilagođena potrebama mladunaca. U hranu prilagođenu mladuncima možete uključiti i svježe povrće, voće, mliječne proizvode i drugo. Više o pravilnoj prehrani pitajte veterinara ili stručnjaka za prehranu.