5 najčešćih vrsta mesa u psećoj prehrani

Meso je važna namirnica u psećoj prehrani. Na odabir vrste mesa utječu različiti čimbenici kao što su: prikladnost, raspoloživost i cijena. Pravilnim odabirom vlasnici pasa izbjegavaju eventualnu intoleranciju na namirnice, ali i druge neugodnosti, na primjer probavne tegobe. U sastavu suhe i mokre pseće hrane, ali i u poslasticama, u pravilu je više različitih vrsta mesa. U slučaju da psi ne podnose neke vrste mesa, takvi proizvodi nisu prikladni za njihovu prehranu, stoga je obroke potrebno ograničiti na odgovarajuću vrstu mesa.

Piletina u psećoj hrani

GOVEDINA

Goveđe meso jedan je od najdostupnijih i najčešće upotrebljavanih sastojaka u prehrani pasa u Europi. Govedina je važan izvor bjelančevina, a pojedini dijelovi imaju visok sadržaj masti, stoga je ta vrsta mesa iznimno hranjiva i ima visoku energetsku vrijednost. U prehranu pasa možete uključiti i goveđe iznutrice, jetru, srce, pluća i želuce. Iznutrice su izvrstan izvor minerala te vitamina A i D.

Meso u hrani za pse

PILEĆE MESO

Pileće meso u pravilu je i nemasno i lako probavljivo te je zbog toga idealno za pse s probavnim tegobama. Većina dijelova pilećeg mesa sadržava male količine masnoća, stoga su prikladni za prehranu pasa s prekomjernom tjelesnom težinom. Kod pasa koji su pak na tu vrstu mesa preosjetljivi, uvijek morate izbjegavati tu vrstu mesa. Pileće meso nalazi se u svim poslasticama Nupper.

PUREĆE MESO

Pureće meso i prehrambeni proizvodi za pse koji ga sadrže bogati su vitaminima, ponajprije vitaminima skupine B, a imaju i puno željeza, cinka i selena. Pureće meso bez kože u prosjeku sadržava od 20 do 24 % bjelančevina i samo 2 do 4 % masti. Prije hranjenja potrebno je pureće meso termički obraditi.

JANJETINA

Meso je bogato proteinima, mineralima i vitaminima. Spada u crveno meso i sadržava malo masnoća. To je meso izvrsna namirnica za prehranu pasa jer je bogato omega-3 masnim kiselinama koje na pseći organizam pozitivno djeluju. Janjetina je prikladna za prehranu pasa s osjetljivom probavom i preosjetljivošću na druge vrste mesa. Janjetina je vrlo ukusna, zato je psi vole. Također je lako probavljiva i zato se posebno preporučuje psima s probavnim tegobama. Ako je ne uključujete u svakodnevnu prehranu pasa, možete je ponuditi i u obliku poslastica. Osim što su dobar izvor bjelančevina, poslastice BeHealthy s janjetinom pomažu i u jačanju imunosnog sustava vašeg psa.

Pas i meso

DIVLJAČ

Meso divljači je niskokalorično i lako probavljivo. Sadrži puno minerala kao što su kalij, bakar, fosfor, željezo i cink. Kao i janjetina, meso divljači prikladno je za prehranu pasa koji su preosjetljivi na određenu hranu.

 

IZVORI:

American Kennel Club: Can Dogs Eat Chicken: By Jan Reisen: Jul 19, 2017.

My Animals: What's The Best Type Of Meat For Your Dog: 15 october, 2018.

What is the healthiest meat to feed your dog? April 10, 2019.