Uvjeti poslovanja

Učitavanje...

CIJENE

Cijene prikazane na mrežnoj adresi nupper.hr mogu se mijenjati bez prethodne obavijesti.

Cijene u trgovini označavaju cijene koje vrijede u internetskim trgovinama Nupper.hr. Internetske cijene vrijede u trenutku slanja narudžbe.

Dostupnost informacija

Ponuđač se obvezuje da će kupcu uvijek osigurati sljedeće informacije: identitet tvrtke, kontakt adrese, bitne značajke robe odnosno usluga, dostupnost proizvoda, uvjete dostave proizvoda ili pružanja usluge, sve jasno i nedvojbeno definirane cijene, način plaćanja i dostave, vremensku vrijednost ponude, rok u kojem se još može odustati od ugovora i uvjete odustajanja te objašnjenje postupka u slučaju pritužbe, uključujući sve podatke o kontaktnoj osobi ili službi za kontakte s kupcima.

Valjanost akcijske ponude

Rokovi valjanosti akcije navedeni su u akcijskoj ponudi, a mogu biti različiti.

Obveznici plaćanja PDV-a

Obveznici plaćanja PDV-a dužni su prilikom slanja ponude navesti i svoj porezni broj.

Naručivanje

Naručivanje se odvija putem interneta 24 sata dnevno, sve dane u godini. Potrošač odabire i naručuje proizvode koji su mu dostupni u internetskoj trgovini, a razvrstani su po kategorijama.

Nakon slanja narudžbe kupac prima obavijest e-poštom da je narudžba primljena. U obavijesti su navedeni proizvodi i količine koje je kupac odabrao. O eventualnoj promjeni narudžbe, odnosno opozivu kupac je dužan o tome obavijestiti ponuđača na e-adresu info@nupper.eu, gdje mora navesti i broj kupnje koji je naveden u e-poruci o kupnji.

Značajke proizvoda

Fotografije proizvoda simbolične su i ne jamče značajke proizvoda (ponajprije u pogledu boje). Ponuđač se ne obvezuje u pogledu pravilnosti i potpunosti podataka na stranicama internetske trgovine (tekstnog ili slikovnog materijala).

Način plaćanja

Plaćanje platnim karticama odvija se putem sustava plaćanja Braintree koji je u vlasništvu poduzeća PayPal. Podaci o karticama ne bilježe se na poslužitelju tvrtke tako da je osigurana potpuna sigurnost. Braintree osigurava maksimalnu sigurnost transakcije. Autorizacije kreditnih kartica provode se u stvarnom vremenu s trenutnom provjerom podataka u bankama. Plaćanje je moguće sljedećim karticama: Mastercard, Visa, American Express, Discover i Maestro (ako kartica Maestro platitelja to omogućuje).

Plaćanje pouzećem

Plaćanje pouzećem može se podmiriti gotovinom ili karticom. Eventualni dodatni trošak plaćanja pouzećem naveden je prilikom odabira načina plaćanja u web-trgovini.

Tvrtka Nupper d. o. o. pridržava pravo da kod većih vrijednosti narudžbe od kupca zatraži plaćanje robe prije otpreme.

Plaćanje po predračunu

Naša web-trgovina Nupper nudi vam i mogućnost plaćanja po predračunu. Nakon slanja narudžbe e-poštom poslat ćemo vam predračun koji podmirujete pomoću UPN obrasca (univerzalni platni nalog).

Postupak plaćanja po predračunu:

  • U web-trgovini odaberite željene proizvode i dovršite narudžbu;
  • Unesite podatke o platitelju, odnosno primatelju računa te podatke o dostavi;
  • Za način plaćanja odaberite „plaćanje po predračunu”;
  • Pregledajte narudžbu i sve podatke još jednom, potvrdite suglasnost s „Općim uvjetima poslovanja” te dovršite kupnju;
  • Na navedenu e-adresu primit ćete podatke o narudžbi i predračun koji je potrebno platiti u roku 48 sati;
  • Narudžba se nakon toga šalje u roku dva radna dana nakon uplate na naš TRR.

Narudžbe

Kupac odgovara za podatke dane u postupku izvođenja narudžbe. Ponuđač ne odgovara za eventualne greške prilikom dostave zbog pogrešne adrese.

Nakon slanja narudžbe, kupac putem e-pošte dobiva ugovor (račun). Ugovor (račun) u elektroničkom je obliku spremljen na poslužitelju i kupcu je dostupan u svakom trenutku u njegovom korisničkom profilu.

Odgovornosti kupca

Kupac je dužan provjeriti točnost podataka na računu i o eventualnim greškama obavijestiti prodavatelja u roku od odam (8) dana od primitka. Kasnije se reklamacije ne prihvaćaju.

Prilikom potvrde narudžbe vaša će kreditna kartica biti izravno terećena. Iznos koji će teretiti karticu može se razlikovati od iznosa navedenog na našoj stranici jer ovisi o doplatama i pristojbama izdavatelja vaše kartice (i/ili ponuđača kartice) koji se primjenjuju tijekom postupka transakcije.

Tvrtka Nupper d.o.o. ne snosi odgovornost za pristojbe povezane s promjenjivim valutnim tečajevima doplate koje primjenjuje vaša banka, kao ni za sve druge dodatne pristojbe za transakcije u stranoj valuti koje naplaćuje izdavatelj vaše kartice u slučaju da EUR nije valuta u kojoj vam izdavatelj vaše kreditne kartice izdaje račune.

Poništavanje narudžbe

Predanu narudžbu korisnik može bez dodatnih troškova poništiti prije primitka e-poruke o otpremi robe. Narudžba se može poništiti samo putem e-adrese info@nupper.eu. Prilikom poništavanja korisnik je dužan obvezno navesti sljedeće podatke:

broj narudžbe,

ime i prezime kupca,

adresu kupca.

U slučaju nemogućnosti dobave proizvoda iz narudžbe pružatelj usluge pridržava pravo na opoziv narudžbe, ako se stranka ne odazove na poruku pružatelja usluge. Pružatelj usluge će prije toga klijenta obavijestiti putem e-pošte i/ili je nazvati na telefonski broj naveden prilikom narudžbe. U slučaju da se klijent ne odazove u roku deset (10) radnih dana, pružatelj usluge može sam opozvati poslanu narudžbu. Klijentima koji su narudžbu unaprijed platili bankovnom doznakom, Pay Palom ili kreditnom karticom, novac će biti vraćen u roku pet (5) radnih dana od opoziva narudžbe.

Sigurnost kupnje

Pružatelj usluge upotrebljava odgovarajuća tehnološka i organizacijska sredstva za zaštitu prijenosa i čuvanja osobnih podataka te plaćanja. Pružatelj usluge u te svrhe upotrebljava SSL certifikat koji je izdala ovlaštena organizacija. Autorizacije kreditnih kartica izvode se u stvarnom vremenu s trenutnom provjerom podataka u bankama. Podaci o karticama ne spremaju se na poslužitelj pružatelja usluge.

Otprema robe

Svi proizvodi u internetskoj trgovini Nupper.hr imaju podatak o mogućnosti dobave. Podaci o mogućnosti dobave vrijede za radne dane.

 

PRETPLATA

Internetska trgovina Nupper.hr nudi mogućnost sklapanja pretplatničkog odnosa na dulji rok. Sklapanjem pretplatničkog odnosa izbjeći ćete višekratno slanje narudžbe, a time ćete uštedjeti vrijeme i novac. Sklapanje pretplate nudi financijsku pogodnost i to 6 % popusta na cijenu proizvoda.

Sklapanje pretplatničkog odnosa

Pretplata se sklapa tako da u košarici odaberete mogućnost Mjesečna isporuka, što znači da jednom mjesečno dobivate paket odabranog proizvoda ili više proizvoda na odabranu adresu. To znači i da ćemo svaki put kad istekne odabrano razdoblje vaš račun ponovno teretiti iznosom prvobitne cijene sve do opoziva ili isteka pretplate.

Načini plaćanja

Sklapanje pretplatničkog odnosa moguće je sljedećim platnim ili kreditnim karticama: Mastercard, Visa, American Express, Discover i Maestro (ako kartica Maestro platitelja to omogućuje). Plaćanje se vrši jednom mjesečno na dan u mjesecu kada je istovremeno plaćena prva pošiljka i sklopljena pretplata.

Za potrebe pretplate odnosno mjesečnog izvršavanja narudžbi, podaci vaše debitne ili kreditne kartice spremaju se u sustav plaćanja BrainTree. Plaćanje platnim karticama odvija se putem sustava plaćanja Braintree koji je u vlasništvu poduzeća PayPal. Podaci o karticama ne bilježe se na poslužitelju tvrtke tako da je osigurana potpuna sigurnost. Braintree osigurava maksimalnu sigurnost transakcije. Autorizacije kreditnih kartica izvode se u stvarnom vremenu s trenutnom provjerom podataka u bankama.

Trajanje pretplate

Pretplata se sklapa na 36 mjeseci i nakon 36 mjeseci se automatski prekida. Plaćanje kao i otprema pošiljke izvode se jednom mjesečno na dan kada je sklopljen pretplatnički odnos. Pretplata se može produljiti ili se može sklopiti nova. Može se sklopiti i više pretplatničkih odnosa. 

Dostava

Predviđeno vrijeme dostave je do 10 radnih dana od dana terećenja vašeg računa. Ako veličina vašeg pretinca to omogućuje, paket će vas dočekati na odabranoj adresi, a ako je pošiljka prevelika za vaš pretinac, pošiljka će vas dočekati u vašoj poštanskoj poslovnici.

Promjena adrese

U slučaju da tijekom trajanja pretplate promijenite stalnu ili privremenu adresu ili samo želite primati pakete na neku drugu adresu, to možete promijeniti u svojem računu na našoj mrežnoj stranici www.nupper.hr (Kartica Moji podaci, u stupcu Zadana adresa za isporuku) ili nas jednostavno obavijestiti o promjeni računa na info@nupper.eu.

Prekid pretplatničkog odnosa

Pretplata se može u bilo kojem trenutku prekinuti bez ikakvih obveza. Pretplatnički odnos prekida se na način da se prijavite u svoj račun na našoj mrežnoj stranici www.nupper.hr. Putem korisničkog sučelja Moj račun, na kartici Moje pretplate korisnik može pregledati popis pretplata, a tamo ima i mogućnost njihova prekida. Pretplatu možete prekinuti i tako da nam na info@nupper.eu napišete poruku da prekidate pretplatnički odnos.

Sklapanje pretplatničkog odnosa kao poklon

Pretplatu na pseće poslastice možete pokloniti i nekoj drugoj osobi. Podaci o platitelju i primatelju pošiljke mogu se razlikovati. Prilikom ispunjavanja podataka u svojem računu u podatke za isporuku upišite adresu osobe kojoj poklanjate pretplatu. Paket će biti poslan na adresu koja je odabrana za dostavu.

Promjena cijena proizvoda

U slučaju popusta ili akcija cijena mjesečne pretplate može se smanjiti bez prethodne obavijesti. Naručitelj će tako određeno razdoblje primati proizvode po akcijskoj cijeni. Ako kupac sklopi pretplatu tijekom akcije ili popusta, proizvode će po sniženoj cijeni primati samo tijekom unaprijed određene akcije ili popusta. Nakon isteka akcije ili popusta, naplaćuje se redovita cijena.

Zamrzavanje pretplate

Pretplata se može i zamrznuti na određeno razdoblje. Na našu e-adresu: info@nupper.eu jednostavno nam javite na koje razdoblje želite zamrznuti pretplatu.

 

DOSTAVA 

Ako je roba na zalihi, otprema se najkasnije u roku od dva (2) radna dana od plaćanja platnim karticama. U slučaju da se proizvod ne može dobaviti, rok isporuke se produljuje, o čemu pružatelj usluge obavještava korisnika u roku od dva (2) radna dana.

Međunarodni rok isporuke za proizvode na zalihi obično je od 2 do 10 radnih dana. U slučaju da proizvod nije na zalihi, rok isporuke se produljuje, a podaci o mogućnosti dobave prikazani su u opisu svakog proizvoda.

Rok isporuke može biti dulji u državama s carinskom upravom.

Troškovi dostave zaračunati su i navedeni na narudžbi i računu za izdanu robu, a podmirujete ih zajedno s iznosom narudžbe.

Kodovi za popust

Kod za popust odnosno promidžbeni kod donosi različite pogodnosti prilikom kupnje putem internetske trgovine Nupper.hr. Aktivni kod možete pronaći na naslovnoj strani reklamne poruke, u e-poruci Nupper.hr internetske trgovine ili u drugim medijima. Kod donosi različite pogodnosti, od različitih darova do popusta. Svaki je kod uvijek vremenski ograničen, a mora se iskoristiti u određenom roku, inače nije važeći.

Kodovi za popust NE zbrajaju se, osim ako nije drugačije navedeno i NE odnose se na proizvode na akciji.

Povrat robe i pravo na odustajanje od kupnje

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača potrošač ima pravo u roku 14 dana od preuzimanja robe tvrtki javiti na e-adresu info@nupper.eu da odustaje od ugovora bez obveze navođenja razloga za svoju odluku. Jedini trošak koji tereti potrošača u vezi s odustajanjem od ugovora jest izravni trošak povrata robe. Robu je potrebno vratiti pružatelju usluge najkasnije u roku od 30 dana od predane poruke o planiranom povratu. Povrat primljene robe tvrtki u roku za odustajanje od ugovora smatra se porukom o odustajanju od ugovora. Pružatelj usluge ne mora prihvatiti otkupnu pošiljku.

Proizvod koji potrošač vraća mora biti neupotrijebljen, neoštećen, u originalnoj ambalaži i u nepromijenjenoj količini. Ako je roba oštećena, bez originalne ambalaže ili su vidljivi tragovi uporabe, pružatelj usluge pridržava pravo odbiti povrat.

Nakon povrata robe, pružatelj usluge doznačit će najkasnije u roku od 30 dana nakon primitka poruke o odustajanju od ugovora na potrošačev TRR iznos povrata, dakle cijenu kupljenog proizvoda, a pružatelj usluge nije dužan vratiti troškove koji su nastali zbog slanja. Potrošač se također može odlučiti za zamjenu te odabrati neki drugi proizvod, ali o tome mora obavijestiti pružatelja usluge prilikom povrata robe.

Oštećena, uništena ili izgubljena pošiljka

U slučaju pretplate vrijedi da pružatelj usluge od trenutka predavanja pošiljke s naručenim proizvodima ne odgovara dostavnoj službi u slučajevima kada dođe do fizičkih oštećenja, uništenja ili gubitka pošiljke, kao i ako dođe do manjka sadržaja u pošiljci ili ako na pošiljci ima znakova otvaranja (ambalaža ima vidljiva oštećenja). U svim navedenih slučajevima, korisnik mora aktivirati postupak reklamacije kod Pošte Slovenije, i to tako da pošiljku odnese na najbližu poštu u istom stanju kao što ju je primio, bez ikakvog dodavanja ili uklanjanja, te ispuni reklamacijski zapisnik. O tome obavještava i pružatelja usluge na e-adresu info@nupper.eu.

Reklamacije proizvoda

Rješavanje reklamacija i zahtjevi iz naslova jamstva ili stvarne greške rješavaju se u skladu s važećim zakonodavstvom te u skladu s Uvjetima kupnje robe i usluga.

Robu koju primite pregledajte odmah te eventualne greške/oštećenja javite u roku od osam (8) radnih dana od primitka paketa. Kasnije reklamacije ne uzimamo u obzir.

Reklamacije proizvoda s postojećim nedostatkom korisnici šalju pružatelju usluge na e-adresu info@nupper.eu.

Zaštita podataka

Pružatelj usluge se obvezuje da će trajno štititi sve osobne podatke u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka („Uradni list RS“ br. 86/2004) i Zakonom o osiguranju. Upisom podataka u internetskoj trgovini Nupper.hr dozvoljavate da tvrtka Nupper d.o.o. u svrhu ispunjavanja ili ostvarivanja prava iz ugovornog odnosa i izravnog marketinga uspostavi, održava i upravlja vašim osobnim podacima na neograničeno razdoblje. Tvrtka Nupper d.o.o. osigurava zaštitu osobnih podataka prema zakonu kojim se uređuje zaštita osobnih podataka. U bilo kojem trenutku u pisanom obliku ili telefonom možete zatražiti da u roku 15 dana od slanja zahtjeva trajno ili privremeno prestanemo upotrebljavati vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga.

 

KOLAČIĆI

Mrežna stranica Nupper.hr upotrebljava kolačiće u svrhu pružanja boljeg doživljaja prilikom uporabe mrežne stranice, sigurnosti te nesmetanog rada.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstne datoteke koje većina mrežnih stranica sprema u uređaje korisnika kojima oni pristupaju internetu. Njihovo spremanje pod potpunim je nadzorom korisnika jer u pregledniku koji upotrebljava može ograničiti ili onemogućiti spremanje kolačića.

Zašto su potrebni?

Kolačići su od temeljne važnosti za pružanje mrežnih usluga intuitivnih za korisnika. Najčešće funkcije e-poslovanja (na primjer dodavanje proizvoda u košaricu, plaćanje, upis adrese za isporuku narudžbe) ne bi bile moguće bez kolačića. Interakcija između korisnika interneta i mrežnom stranicom pomoću kolačića brža je i jednostavnija. Uz njihovu pomoć mrežna stranica pamti želje i iskustva osobe, time se štedi vrijeme, a pretraživanje mrežnih stranica tako je učinkovitije i ugodnije.
Kolačiće upotrebljava većina mrežnih stranica jer omogućuju praktičan način očuvanja svježeg i odgovarajućeg sadržaja koji je u skladu s interesima i željama korisnika interneta. Na temelju statističkih podataka o posjećenosti mrežnih stranica koje također omogućuju kolačići, upravitelji mrežnih stranica mogu ocijeniti učinkovitost koncepta svojih mrežnih stranica, kao i prikladnost vrste i broja oglasa koje nude korisnicima na svojim mrežnim stranicama.

Više o kolačićima >>